sâmbătă, 6 august 2011

Gelozia



Egoism și lipsă de maturitate

Una din trăsăturile definitorii pentru oamenii geloși este egoismul . Persoana egoistă , își impune voința indiferent de nevoile sau dorințele celuilalt.O asemenea atitudine duce la înfundătură : " Tu să-mi dai , să-mi dai mereu .Ție nu ți se cuvine nimic.Tot ce eu doresc trebuie să am " .
Conștiința reciprocității este străină acestor persoane .Ei au o mentalitate asemenătoare unui copil care nu a învățat să împartă ce are cu alții , nici să răsplătească un gest de bunăvoință și nici să țină seama în mod rezonabil de dorințele celorlalți. Avem de-a face cu o stare nevrotică .


Să nu ne lăsăm jigniți de comportamentul altora

Oamenii geloși prezintă semnele unei personalități paranoice.Au o sensibilitate deosebită , sunt înclinați să arunce întotdeauna vina asupra altora.Au obiceiul de a descoperi în comportamentul altora lucruri pe care nimeni nu le observă.Au un fel excesiv de a reacționa la o presupusă injustiție , reacție total lipsită de măsură - toate acestea sunt semne ale paranoicului .
Cel aflat într-o asemena situație are nevoie de o consultație de specialitate.În timpul consultațiilor , una din primele lecții de psihologie , pe care o veți deprinde , va fi aceea că nu trebuie să priviți orice drept o jignire personală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu